ESM Mineralen

ESM mineralen zijn vaste (droge) mineralen voor melkvee en vaak een noodzakelijke aanvulling op het basisrantsoen door het steeds armer worden van de grond. ESM mineralen zijn gericht op een bepaalde problematiek in een melkveebedrijf. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een verminderde melkproductie, vruchtbaarheid en/of klauw problemen.

ESM mineralen worden gebruikt om een rendabele melkproductie te realiseren. Een rendabele melkproductie, is alleen mogelijk wanneer het ruwvoer en krachtvoer in balans is en daarbij zijn mineralen een onmisbaar element. ESM mineralen bestaan uit een compleet aanbod van mineralen, micromineralen en vitamines.

ESM Standaard

ESM Standaard zijn vaste mineralen welke geschikt zijn voor een kalkrijk rantsoen. De ESM Standaard mineralen bevatten namelijk een hoog aandeel magnesium en vitamines welke positief werken op de klauw- en uiergezondheid.

Een tekort aan magnesium bij melkvee zorgt voor een verminderde voeropname, nervositeit, overprikkelbaarheid en kopziekte verschijnselen. Het is dus belangrijk voldoende magnesium in uw rantsoen op te nemen.

ESM Fosfor

ESM Fosfor is de ESM standaard met een verhoogde concentratie fosfor. De ESM Fosfor mineralen zijn inzetbaar in een rantsoen met voornamelijk snijmais. Het bevat een hoog aandeel aan vitamines en micromineralen.

Hoewel een tekort aan fosfor niet direct leidt tot gebreksverschijnselen, kan onvoldoende fosfor bij lacterende koeien een daling in de lactoseproductie plaatsvinden en bij jonge dieren kan er ontkalking van het bot plaatsvinden.

Met ESM mineralen op maat, behaalt u het optimale resultaat!

ESM mineralen zijn gericht op de dagelijkse behoeftes van het melkvee, alsmede op veel voorkomende problematieken binnen een melkveehouderij.

De ESM mineralen zijn vaste mineralen en kunnen dus gemakkelijk aan uw mengvoerwagen worden toegevoegd wanneer u een rantsoen aan het maken bent voor uw melkvee.

Onze standaard mineralen mixen kunnen veelal voldoende zijn bij de meest voorkomende problematieken. Echter ervaring heeft ons geleerd dat ESM mineralen op maat, speciaal voor uw melkveehouderij, soms nodig zijn om een optimale melkproductie te realiseren!

Wilt u meer weten omtrent het laten samenstellen van ESM mineralen op maat? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Stel direct uw vraag

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

TSM iNSIGHT

klik hieronder om in te loggen op het TSM iNSIGHT portaal
INLOGGEN