ESM Fosfor

 

De ESM Fosfor mineralen zijn inzetbaar in een rantsoen met voornamelijk snijmais. Het bevat een hoog aandeel aan vitamines en micromineralen.

Fosfor is een bestandsdeel van botmineralen, tanden en speeksel. Het is tevens een onderdeel van ATP, wat een energiedrager is binnen de cellen. Het is tevens een onderdeel van het celmembraan. Fosfor reguleert daarnaast ook het zuur-base evenwicht, dit is de balans van de pH-waarde in het bloed.

Dit evenwicht is nodig om de diverse functies in het lichaam goed te laten functioneren. Daarbij heeft fosfor de functie voor een goede vruchtbaarheid en voeropname. Fosfor is daarom onmisbaar in een rantsoen met voornamelijk snijmais.

Hoewel een tekort aan fosfor niet direct leidt tot gebreksverschijnselen, kan onvoldoende fosfor bij lacterende koeien een daling in de lactoseproductie plaatsvinden en bij jonge dieren kan er ontkalking van het bot plaatsvinden.

Wij geven graag meer informatie omtrent deze mineralen. Hiervoor komen wij graag vrijblijvend langs om u van advies te dienen.

Stel direct uw vraag

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Gezonde dieren. Een gezond bedrijf.

TSM iNSIGHT

klik hieronder om in te loggen op het TSM iNSIGHT portaal
INLOGGEN